Lindenhof Hill

blog image

De Lindenheuvel (Lindenhof in het Duits) is een belangrijk onderdeel van het historische centrum van Zürich. Het stijgt ongeveer 25 meter boven de rivier de Limmat en werd gevormd tijdens de laatste ijstijd. Lindenhof staat nu op de lijst van Zwitserse historische sites van nationaal belang.

blog image

Vanaf Lime Hill begon de ontwikkeling van de stad. De eerste nederzettingen op deze site bestonden duizenden jaren geleden, mogelijk al in het vijfde millennium voor Christus, in het Neolithicum.

blog image

Archeologen hebben in dit gebied objecten en overblijfselen ontdekt van zowel nederzettingen uit de neolithische, vroege en midden-bronstijd, en later - in het bijzonder de Keltische nederzetting uit de eerste eeuw voor Christus.

blog image

Uiteraard bereikten de Romeinen rond dezelfde eerste eeuw voor Christus Lindenhof. In 15 v.Chr. Werd Zürich ingelijfd bij het Romeinse rijk en vervolgens werden er gebouwen en versterkingen neergelegd; In de 4e eeuw na Christus werd hier onder keizer Valentian een echt fort gebouwd met 10 torens en twee meter dikke muren.

blog image

Aanvankelijk heette het fort zelf Turicum. De belangrijkste functie van Turicum in de Romeinse tijd was douanecontrole.

blog image

De stad groeide geleidelijk, veranderde van eigenaar (de Romeinen verloren de controle erover in de V eeuw) en het werd pas in de X eeuw Zürich genoemd. In de late middeleeuwen veranderde Lindenhof in een rustplaats voor de stadsbewoners, hier werden veel bomen geplant (het waren lindebomen - vandaar de naam Linden Hill), stenen tafels en gigantisch schaken werden opgezet, die tegenwoordig trouwens veel aandacht krijgen van burgers en toeristen.

blog image

Het huidige Zürich strekt zich uit tot ver buiten de grenzen van Lindenhof en het historische deel van Zürich is verre van de enige Linden Hill, die aan het begin van de 20e eeuw een moderne uitstraling kreeg: op de heuvel is nu een klein plein, een ruim plein en banken. Het is heel goed mogelijk om daar te ontspannen en te genieten van de panorama's van Zürich. Lindenhof is erg kalm en vrij rustig - dit is niet het San Marcoplein in Venetië en niet het Marsveld in Parijs.

blog image

Uiteraard is de toegang tot Lindenhof volledig gratis en gratis. Vijftien tot twintig minuten is voldoende om deze heuvel te bezoeken - en als je in Zürich zou zijn, zou het vreemd zijn om geen tijd te besteden aan het verkennen van de plek waar het allemaal begon - maar tegelijkertijd te kijken naar het uitzicht op het historische deel van de stad dat vanaf de heuvel opengaat. Als je wilt, kun je hier natuurlijk enkele uren doorbrengen.

blog image

Het is niet nodig om speciaal naar Linden Hill te gaan; als je door het historische deel van de stad loopt, gewapend met een kaart of gidsen, kom je er zeker.