Via Mala Gorge

blog image

Op slechts een steenworp afstand van de stad Tuzis strekt deze zes kilometer lange kloof zich uit op een diepte van 500 m tussen perfect verticale kliffen met uitzicht op de rivier de Hinterrhein

blog image

De kloof breidt zich uit en vernauwt zich één voor één, reikt op sommige plaatsen minder dan 1 m breed, wat een dramatisch heropenend effect creëert.

blog image

Je kunt 321 treden afdalen naar de bodem van de kloof, langs de oude brug, gebouwd in 1739, en onderweg een reeks fantastische gebogen kuilen.

blog image

De gemarkeerde educatieve route langs dit grandioze natuurmonument van een natuurmonument kan worden gestart vanuit de steden Tuzis of Zillis.

blog image

Onthoud dat Via Mala zich vertaalt als Devil's Road ...

blog image

Viamala wordt gevormd door kliffen tot 300 m hoog (Via mala in retro-Romaans betekent "Bad Way"). Hinterrain stroomt door deze kloof. Ondanks zijn kleine breedte, vallende stenen en stormachtige wateren, vertegenwoordigde de kloof zelfs vóór onze jaartelling de beste benadering van de Alpenpassen van Splygen en San Bernardino.

blog image

Prehistorische heiligdommen, kerken, oude bruggen en kastelen getuigen van het verleden.

blog image

Nu is de wilde kloof niet langer een bedreiging voor reizigers, maar trekt het toeristen aan met zijn ongerepte schoonheid.

blog image

Het pad van de muilezeldrijvers, beginnend in Tuzis, en door een nieuwe hangbrug en een veilige afdaling naar 321 treden leidt naar de oude brug uit 1739, die diep de mysterieuze kloof in leidt.