Oude stad van Genève

blog image

Het historische deel van Genève, de oude stad genoemd, bevindt zich op de linkeroever van het meer. Dit gebied staat bekend om zijn vele architectonische monumenten.

blog image

De belangrijkste is de Sint-Pietersbasiliek. De constructie duurde bijna 150 jaar, het begon in het romaanse tijdperk en eindigde in de gotiek. In de zestiende eeuw was de tempel eigendom van de protestanten. Ter herinnering hieraan wordt Calvijns stoel erin bewaard. Hier kunt u vandaag middeleeuwse gebeeldhouwde winkels zien, evenals prachtige glas-in-loodramen en mozaïeken. Precies om middernacht versloeg het klokkenspel van de kathedraaltoren het volkslied van Genève. De kathedraal ziet er 's nachts erg goed uit, verlicht door talloze schijnwerpers.

blog image

Onder de andere attracties van de oude binnenstad van Genève kunt u de Holy Cross Orthodox Cathedral, gebouwd in de 19e eeuw, markeren. De auteur van het project was de St. Petersburgse architect Grimm.

blog image

In dit deel van Genève bevinden zich het stadhuis, het Reformatiemuseum en het klokmuseum, waarvan sommige tentoonstellingen meer dan vijf eeuwen oud zijn. De trots van de hele stad is het huis van kapitein Tavel. In het gebouw van een oud herenhuis, gebouwd in de 14e eeuw, werd het Museum van Genève geopend in 1984, waarvan de tentoonstellingen vertellen over de geschiedenis van Zwitserland en de stad.

blog image

Het gebouw van het stadhuis, waarin het stadsbestuur al 600 jaar vergadert, verrast niet alleen met zijn originele architectuur, maar ook met de unieke akoestiek van de binnenplaats. Heel vaak, op zomeravonden, geven populaire artiesten hier klassieke muziekconcerten.

blog image

Het centrum van het historische deel van Genève is de Place de Bourg-de-Four (Bourg-de-Four).

blog image

Genève kan een wereldcentrum zijn van diplomatie en internationale samenwerking, maar het is eindig, en niet zonder zijn bijzondere karakter. Loop langs de kronkelende Rue St-Léger naar het pittoreske La Vieille Ville, de oude binnenstad van Genève, duik in de middeleeuwse sfeer, met smalle geplaveide straatjes met kleine cafés die op de trottoirs spatten.

blog image

Zit op 's werelds langste houten bank (126 m) aan de Promenade de la Treille, bewonder de werken van Pissarro, Cezanne, Renoir en Modigliani in Musée d'Art en d'Histoire, vind het huis waar Jean-Jacques Rousseau werd geboren (40 Grand-Rue ), en kijk of je de mengelmoes van bouwstijlen leuk vindt die de kathedraal van St. Petra.

blog image

In ieder geval zult u zeker gefascineerd zijn door de onmiskenbare charme van La Vieille Ville.