Kunstmuseum in Bazel

blog image

Het Basel Museum of Art is de thuisbasis geworden van Europa's grootste kunstcollectie uit de 15e eeuw tot heden. De focus van het werk van kunstenaars van de Boven-Rijn van de 19-20 eeuw.

blog image

Het museum bezit ook 's werelds grootste collectie kunstwerken van de familie Holbein - beroemde Duitse kunstenaars van de Zwabische school. De Renaissance wordt vertegenwoordigd door Conrad Wies, Martin Schongauer, Lucas Cranach Sr. en Matthias Grunewald.

blog image

Een belangrijke plaats in de expositie van het Basel Museum of Art is gewijd aan het 19e-eeuwse impressionisme: hier zie je schilderijen van Paul Cezanne, Paul Gauguin en Vincent van Gogh. De kunstsectie van de 20e eeuw legt sinds 1950 bijzondere nadruk op het kubisme, het Duitse en abstracte expressionisme en de Amerikaanse kunst.

blog image

Het Basel Museum of Art is de thuisbasis van Europa's grootste kunstcollectie van de 15e eeuw tot heden: Pablo Picasso, Juan Gris, Fernand Leger, Edward Munch, Oscar Kokoschka, Emil Nolde, Salvador Dali - de kunstcollectie van hedendaagse kunst ziet er indrukwekkend uit. Moderne trends worden tentoongesteld in het Museum of Modern Art, dat behoort tot het Museum of Art.

blog image

De geschiedenis van het Basel Museum of Art gaat terug tot de 17e eeuw. De inspiratiebron voor de creatie was de beroemde verzamelaar Basilius Amerbach, of beter gezegd de verzameling kunstwerken die hij verzamelde: kunstschilderijen, tekeningen, prenten en zelfs etnografische artefacten. In 1661, na de dood van Amerbach, verwierf de gemeente Basel haar schatten, die vervolgens de basis vormden voor 's werelds eerste open stadsmuseum.

blog image

De museumgelden werden constant aangevuld, het werd duidelijk dat het oude gebouw ze nu niet allemaal kan huisvesten. In 1936 verhuisden exposities naar een nieuw gerenoveerd gebouw en het museum zelf verhuisde naar een nieuwe ontwikkelingsfase, nu staat het in het middelpunt van zijn aandacht om een ​​internationaal georiënteerde collectie moderne kunst te verzamelen.

blog image

In 1959 werd het Basel Museum of Art het eerste Europese museum met Amerikaanse abstracte expressionisten.

blog image

Openingstijden: dinsdag - zondag: 10:00 - 20:00 uur, maandag: vrije dag.

blog image

Entree: 16 EUR, voor bezoekers van 13 tot 19 jaar en studenten: 8 EUR, toegang is gratis op de Museumpaskaart.