Rheinfall

blog image

De belangrijkste "water" attractie van Zwitserland, de Rheinfall - een plaats van onophoudelijk geluid, het fijnste waterstof in de lucht en tientallen kleine regenbogen die op de spray spelen. Met een breedte van 150 meter en een hoogte van 23 meter draagt ​​de Rijnwaterval trots de titel van de grootste waterval van Europa in termen van het volume van het overlopende water, dus er is echt iets te zien. De toeristische infrastructuur is uitstekend ontwikkeld: de waterval is gemakkelijk bereikbaar met de trein en je kunt de volle kracht van het vallende water voelen door in een boot naar het midden van de waterval te varen.

blog image

Op de avond van 31 juli wordt ter gelegenheid van de nationale feestdag een kleurrijke vuurwerkshow gehouden over de Rheinfall. Beginnend om 21:45. Om de schoonheid van de Rijnwaterval te zien, overwon Alexander Karamzin, de zoon van de grote Russische historicus, 50 kilometer te voet. Tegenwoordig hoeven dergelijke prestaties gelukkig niet meer te worden uitgevoerd.

blog image

De stad Neuhausen ligt direct aan de waterval, die met de trein vanuit Zürich te bereiken is, maar u moet met een transfer reizen: eerst van Zürich naar de stad Schaffhausen met de voorstedelijke treinen op de routes S12 of S16, en vervolgens rechtstreeks met de trein naar Neuhausen. U kunt het kasteel ook bereiken via de waterval, die een eigen treinstation Schloss Laufen am Rheinfall heeft, waar treinen vanuit Neuhausen vertrekken (route S33).

blog image

De Rijnwatervallen met geluid en plonsen elke seconde zorgen voor 250 kubieke meter water in de winter en ongeveer 700 kubieke meter in de zomer. De leeftijd van de attractie is ongeveer 14-17 duizend jaar, en op zichzelf staande kliffen in het midden van de waterval (zonder te klimmen waardoor de kennis met de Rijnwatervallen onvolledig zal zijn) zijn het gevolg van erosie van de rotsachtige oever van de rivier. De breedte van de waterval is 150 meter, de maximale hoogte is 23 meter.

blog image

U kunt vanaf verschillende uitkijkplatforms genieten van het uitzicht op de Rheinfall. Ze bevinden zich zowel aan de noordkant (vanaf de kant van Neuhausen) als aan de zuidkant (vanaf de kant van het kasteel van Laufen) aan de Rijn. Het is zeker de moeite waard om een ​​boottocht te maken naar de klif in het centrum van de Rijnwaterval, waarboven een wandelpad loopt. In het hart van de brullende watermassa's zijn is een onvergelijkelijke sensatie! Boten vertrekken vanaf de pier aan de noordoever van de Rijn, de kosten van het avontuur zijn ongeveer 7 CHF, vertrekken elke 10 minuten.

blog image

Een even prachtig uitzicht op de waterval opent vanaf het observatiedek van het kasteel van Laufen, en het kasteel zelf presenteert een interessante tentoonstelling die vertelt over de geschiedenis van de regio en de waterval in het bijzonder.

blog image

U kunt dineren met een geweldig uitzicht in het restaurant "Schlossley Worth", gelegen op het kleine eiland Verd direct bij de waterval. En in het democratische 'Park van de Rijnwatervallen' kun je goedkoop eten; het uitzicht hier is trouwens niet minder prachtig.

blog image

Het is ook de moeite waard om de spoorbrug over de Rijn onder de waterval te zien, die in 1857 werd geopend en Winterthur en Schaffhausen met elkaar verbindt. Er is een voetgangerspad op de brug, dus u kunt de grootsheid van de Rijnwatervallen al van verre waarderen.

blog image

Naast een boottocht naar de rots in het centrum van de Rheinfall, krijgen toeristen ook langere boottochten aangeboden. Een rondrit door het stroomgebied van de Rijnwatervallen naar de stad Renau duurt een half uur of een uur en kost respectievelijk 8 en 14 CHF. Een andere tour van 1 uur bevat een audiogids in verschillende talen; tijdens de reis worden toeristen verteld over de geschiedenis van de Rijnwatervallen, de legendes, het gebruik van water en andere interessante dingen.