Mount Pilatus

blog image

Het dichtst bij Alfalfa ligt de echte Alp, de Pilatus-berg, 2130 meter hoog, en biedt inwoners en toeristen een breed scala aan entertainment - van het beklimmen van een unieke historische trein getand tot hotelontspanning, gastronomische genoegens en tal van activiteiten.

blog image

Pilatus is een ideale plek om de pracht van de Zwitserse Alpen te ervaren zonder het stadsleven te doorbreken.

blog image

Ondanks het feit dat de naam van de berg Pontius Pilatus suggereert, verwijst Pilatus - in vertaling uit het Latijn "vilten hoed" - naar de besneeuwde top van de berg.

blog image

Je kunt op minstens drie verschillende manieren naar de top van Mount Pilatus klimmen. De eerste en meest interessante is om een ​​trein te pakken die langs de steilste spoorweglift ter wereld rijdt - de gemiddelde stijgingshoek is 38 °, het maximum is een record van 48 °!

blog image

Om te voorkomen dat de wielen over de rails slippen, is er een speciale tandwielkoppeling voorzien. De trein vertrekt vanaf station Alpnakhstadt, reistijd is 30 minuten, treinsnelheid is 9-12 km / u. Het retourtarief is ongeveer 60 CHF. Tandwieltreinen rijden niet in de winter.

blog image

De tweede optie is om de kabelbaangondel te nemen in de stad Kriens (die gemakkelijk bereikbaar is vanuit Luzern in slechts 10 minuten met de trolleybus van route nr. 1 naar de halte Linde); reistijd is hetzelfde half uur. Bovendien kunt u op verschillende hoogtes naar een van de drie haltes van de kabelbaan gaan. Eindelijk, als je fysiek goed voorbereid bent, zul je de pracht van alpiene landschappen waarderen door onderweg Pilatus te beklimmen - ongeveer 4 uur.

blog image

Op Pilatus Mountain kunt u genieten van een verscheidenheid aan recreatiemogelijkheden. In de zomer is de grootste kabelbaan hier actief en biedt het tien kabelroutes, van licht tot adrenaline. Een andere populaire attractie - "Powerfan" laat je "vallen" vanaf een hoogte van 20 meter en wordt opgepikt door het ultradunne touw, dat slechts 6 mm in diameter is, dichtbij de grond! Vanaf het middenstation van de kabelbaan naar de voet van Pilatus kun je de 1350 meter lange rodelbaan afdalen. Klimmen, wandelen en gewoon ontspannen wandelen langs een van de vele wandelpaden zijn ook in ere.

blog image

In de winter biedt Pilatus gasten een Snow & Fun-park - langs een van de vier tracks met verschillende moeilijkheidsgraden kun je glijden op sleeën, sneeuwscooters, bagels en andere sneeuwvermakende voertuigen. De lengte van de eenvoudigste route is slechts 200 meter, de rest - elk 3 km.

blog image

Zelfs in het koude seizoen kun je winterwandelen. En als u doordrongen bent van de charme van Pilatus, staat het comfortabele Pilatus Kulm Hotel tot uw dienst. U kunt tijdens actieve rust eten in een van de 10 restaurants van het resort.