Rhetian Railway

blog image

De Rhetian Railway is een alpiene bergweg die uit verschillende delen bestaat; lijnen die in de bergketens Albula en Bernina zijn gelegd, werden in 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

blog image

Deze trajecten verbinden Italië en Zwitserland door een lang doolhof van valleien en bergpassen. De Rhetian Railway is niet zoals de andere: dit pad, dat aan het begin van de twintigste eeuw werd aangelegd, had in die tijd een enorme sociale en economische impact op bergnederzettingen en werd uiteindelijk bevrijd van lang isolement. Bovendien zijn deze twee smalspoorlijnen, hun hele infrastructuur, een ongeëvenaard meesterwerk van technisch en architectonisch denken, evenals de organisatie van het treinverkeer op plaatsen die net zo ontoegankelijk zijn als de bergen die ze doorkruisen.

blog image

De unieke route van de Rhetian Railway biedt reizigers adembenemende landschappen en ervaringen. Aanvankelijk werd voorgesteld om alleen het spoorwegtraject van Tuzis (Thusis) naar Campocologno in de lijst op te nemen. Er werd echter besloten om de grenzen van deze faciliteit te verleggen en helemaal tot aan het eindstation Tirano in Lombardia, provincie Sondrio, te beschermen, waardoor het hele deel van het Bernina-massief (St. Moritz-Tirano) werd beschermd.

blog image

Deze twee lijnen, die nu deel uitmaken van de Rethiye Railway Company, zijn vrijwel in hun oorspronkelijke vorm behouden, met uitzondering van de noodzakelijke modernisering. Samen passeren ze 55 tunnels en 196 viaducten op een hoogte van soms meer dan 2000 meter. De eerste was de spoorlijn van Albula (Ferrovia dell'Albula), geopend in 1904 en 67 km lang door 42 tunnels en 144 viaducten. Alle constructies zijn gebouwd van lokale steen.

blog image

Aanvankelijk was de Albula-bergbaan bedoeld voor stoomlocomotieven, maar later, rond 1919, werd hij geëlektrificeerd.

blog image

De Bernina-spoorlijn (Ferrovia del Bernina) werd oorspronkelijk geëxploiteerd door Bernina-Bachngesellschaft en was gebaseerd op andere technische principes. Het werd gebouwd rond 1910, de totale lengte was 61 km en ging door 13 tunnels en 52 viaducten. Dit is een van de hoogste alpine sporen van Europa en een van de steilste spoorwegen ter wereld met hellingen tot 70 ppm (onder wegen die geen getande sporen gebruiken, die meestal op hooggelegen spoorlijnen zijn aangebracht om de helling te overwinnen).

blog image

De Reti-spoorlijn is nog steeds in bedrijf; de rode trein van Bernina (trenino rosso del Bernina), die op zichzelf een toeristische attractie is, dankzij een adembenemend landschap, diepe valleien en met sneeuw bedekte toppen die alleen te zien zijn tijdens het reizen door deze route. Deze lijnen openden Italië, Engadina en het kanton Graubünden (Cantone dei Grigioni) voor internationaal toerisme en werden na verloop van tijd de drijvende kracht achter de ontwikkeling van wintersport.

blog image

Degenen die niet alleen geïnteresseerd zijn in de majestueuze berglandschappen, maar ook in geschiedenis en archeologie, raden we u aan de archeologische parken met grotschilderingen in Valcamonica te bezoeken. Sonico, een van de meest interessante steden met prehistorische vondsten, ligt op minder dan een uur rijden van Tirano, het eindstation van de Rhetian Railway uit Italië.

blog image

Allereerst worden toeristen hier echter aangetrokken door de prachtig uitgeruste skigebieden van Valtellina, die op slechts een half uur rijden liggen, waarvan vele internationaal bekend zijn: Livigno, Bormio, Santa Caterina Valfurva ), Madesimo (Madesimo), Chiesa Valmalenko (Chiesa Valmalenco), Aprica (Aprica) en Valgerola (Valgerola). Skipistes strekken zich uit over 400 km en beloven u het plezier van buitenactiviteiten in de schoot van de natuur. U kunt uzelf trakteren op de beroemde lokale DOC-wijnen, evenals traditionele zoetigheden en kazen, meesterwerken van de lokale gastronomie.